starta ditt nya liv idag!

Träning roddmaskin

En roddmaskin kan erbjuda så mycket mer än vad de flesta maskiner kan göra i form av helkroppsträning. Då så många muskler arbetar på samma gång, blir fettförbränningen allt effektivare och bidrar till en vältrimmad kropp inom loppet av bara några veckor. Målsättningen skiljer sig dock åt bland alla de utövare som tränar på en roddmaskin, men vill man ha en konstant förbättring av muskulatur och kondition så rekommenderas ett ordentligt avvägt träningsprogram för att få maximal effekt av sin motion. Kan detta följas till det yttersta, så är det bara en mindre tidsfråga innan individen har nått sitt personliga mål.

För utövaren som vill bränna kalorier och på så sätt gå ned i vikt, föreslås ett träningsprogram som riktar in sig på långa pass, men med ett relativt lätt motstånd.

Ett väldigt bra tips för denna motionsvarianten är att ställa roddmaskinen framför TV-apparaten, då långa tidsperioder kan kännas något enformiga efter ett antal omgångar. Ett längre roddpass brukar ligga runt 30 till 40 minuter varannan dag och läggs företrädelsevis på en fas av tio veckor. När individen känner sig betydligt starkare rekommenderas ett extra fysiskt ansträngande pass i veckan, där man ser hur lång distans det är möjligt att ro under den utsatta tiden. Upprepa detta varje vecka för att se hur utvecklingen ter sig för ett ordentligt självförtroendelyft.

Roddmaskin abilica online


Individer som söker en jämn träning för en allsidig fysik och form har för vana att variera träningen på sin roddmaskin.

För att kunna etablera en god kondition, tillsammans med styrka och fettförbränning, krävs nämligen skiftande träningsprogram för att kunna utmana kroppen i varenda pass.

Hårt motstånd i kortare tidsintervaller den ena dagen, kombinerat med långa perioder i lugnt tempo nästa dag, är båda exempel på nödvändiga förfaranden. Blanda även in anaeroba träningspass som fokuserar på att trötta ut kroppen så mycket som möjligt. Ett exempel på detta kan vara ett hundraprocentigt pass på 30 minuter. Fortsätt att växla mellan de olika träningsformerna för att slutligen nå en väldigt enhetlig och uthållig kropp.

För explosiva muskler fordras ett tungt motstånd under kortare tidsintervaller.

Var dock nog med att utföra en mycket ordentlig uppvärmingen innan träningsprogrammet inleds för att undvika eventuella skador. Passen behöver inte vara längre än 10 till 20 minuter, men bör innehålla ett kraftigt motstånd, alternativt att utövaren tillämpar sin maximala energi under en viss period. Bestäm gärna ett distansmål som skall utökas efter varje vecka som avklarats för att kunna bevittna resultatet av träningen. Tekniken på utövarens roddmaskin är dessutom mycket betydande i detta fall och man bör känna efter så att träningen fördelas jämnt över hela kroppen.


I och med att en roddmaskin tränar hela kroppen går det ytterst snabbt att få den önskvärda figuren om individen besitter någon form av självdisciplin. Oavsett om man enbart vill bli av med några extrakilon eller bygga upp sin styrka, så rekommenderas roddmaskinen då den verkligen är lätthanterlig och synnerligen effektiv. När målsättningen är klar och redskapet är på plats är det bara träningsprogrammet som saknas. Genomför träningen noggrant och följ resultaten veckovis för att kunna bevittna utvecklingen. När perioden är klar och målet är i sikte, väntar nya utmaningar för att bibehålla eller förbättra hälsan.